BRUISENDE OMGEVING

Ken je de geschiedenis van het fashion district? De modefamilies Stibbe en Berghaus zagen eind jaren ‘50 hun fabrieken en kantoren onbereikbaar worden in de Amsterdamse binnenstad en opperden een soort centrum voor kledinghandel. In dat kader werd in 1971 ook het Fashion House gebouwd, waarboven straks een van de twee gebouwen van OKU House zweeft. Ooit zat hier Confectiefabriek NV Joy Coats. Ernaast, bij Berghaus NV, werd gehandeld in dames- en kindermantels. En aan de andere kant, in Môdrome, streek al in 1963 de naaifabriek van Stibbe neer. Bekendst is natuurlijk het gebouw op nr 13, het World Fashion Centre. Dankzij een uniek masterplan ontwikkelt dit gebied zich nu in een spectaculair tempo tot een bruisende woon-werkomgeving.

VAN HIER NAAR OVERAL

Of je nu de stad in wilt, of juist uit, in OKU House woon je qua ligging perfect. Je loopt zo naar het binnenkort totaal gerenoveerde Station Lelylaan, waar je op de tram, trein of bus naar weet-ik-veel-waar stapt. Met de auto weg? Je zit in een mum op de A10. Die auto kun je overigens kwijt in de parkeergarages onder OKU House. Maar neem van ons aan: jij gaat lekker veel fietsen, want centre ville Amsterdam is geweldig dichtbij. En trouwens, die fiets staat natuurlijk veilig, in de gemeenschappelijke stalling van OKU House.

MIDDENHUUR – WAT IS DAT?

Middenhuur is voor wie te veel verdient voor sociale huur, maar te weinig voor vrije sector of koop. De huur voor een middenhuurappartement (exclusief servicekosten en parkeerplaats) is maximaal €1.041,76 (prijspeil 2022) per maand. Je hebt geen recht op huurtoeslag. Het gezamenlijk inkomen van uw huishouden mag niet hoger zijn dan € 64.407,- (bedrag 2022). Deze grens is niet van toepassing als je een sociale huurwoning in Amsterdam leeg achterlaat. Daarbij krijg je bij achterlaten van een sociale huurwoning voorrang bij de toewijzing van een middenhuur woning!