Veelgestelde vragen

Afwerking

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en een moderne badkamer. De keuken- en badkameropstelling zie je straks in de plattegronden, deze zijn nu nog in de maak.

Wanden zijn afgewerkt met behang in een lichte kleur, Intervos 608 (exclusief binnenkant meterkast). Het plafond krijgt spuitwerk. De wand in een separaat toilet krijgt boven de tegels (vanaf 1,35 meter hoog) ook spuitwerk.

Onder harde vloeren zoals laminaat zal een ondervloer moeten komen met minimaal 10Db geluidsisolatie. Plavuizen en gietvloeren e.d. zijn niet toegestaan.
De vloer moet geschikt zijn voor vloerverwarming.

In Hendric komt stadsverwarming. De huurappartementen worden verwarmd door vloerverwarming. In de badkamer hangt een elektrische radiator.

Ja, er wordt in elk appartement een individuele mechanische ventilatie geïnstalleerd.

De appartementen in nieuwbouwproject Hendric zijn gebouwd met aandacht voor duurzaamheid. De appartementen zijn uitstekend geïsoleerd en op het dak komen zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt voor de parkeergarage.

De wanden zijn standaard al afgewerkt met behang. Echter mag je de binnenkant van het appartement naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of (opnieuw) behangen. Het is echter niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren. Uiteraard mag je wel boren in de wand of het plafond om iets op te hangen.  Nog een uitzondering: de binnendeuren- en kozijnen zijn fabrieksmatig afgelakt en mogen niet overgeschilderd worden.

N.B.: Houdt er rekening dat wanneer je ooit besluit de appartement te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen.

Bezichtiging en oplevering

Volgens de huidige planning krijgen de huurders in het derde kwartaal van 2022 de sleutels van hun appartement. Let op! Dit is een prognose.

Zodra het kan organiseren we een Open Huis of bezichtiging op afspraak om de modelwoning te bezichtigen. Via de nieuwsbrief houden wij je hiervan op de hoogte.

Vanzelfsprekend houden we ons aan de door de overheid gevraagde coronaregels. Ben je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Ieder appartement wordt opgeleverd met een luxe witte strakke keuken met zwart composietstenen aanrechtblad, inbouwapparatuur: koel- vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser. De keukenindeling verschilt per type en zal worden weergegeven in de plattegronden. De plattegronden zijn momenteel nog in de maak.

De badkamerindeling verschilt per type en zal worden weergegeven in de plattegronden. De plattegronden zijn momenteel nog in de maak.

Huren en voorwaarden

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit je appartement (of balkon) en geen schade aan de woning toebrengt.

Nee, je krijgt geen huurtoeslag voor een huurappartement in de vrije sector. Voor huurtoeslag mag de kale huurprijs (exclusief servicekosten & kosten voor warmte, water en elektriciteit) niet meer dan €752,33 (2021) per maand bedragen.

De huurder(s) met zijn of haar gezin. Alle gezinsleden worden ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Breda. Woningdelen is niet toegestaan.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Je betaalt naast je “kale” huur maandelijks een voorschot op de servicekosten. Denk hierbij aan kosten van elektriciteit ten behoeve van de algemene ruimtes, onderhoud van algemene installaties, liften, binnentuin, schoonmaakkosten, water, telefoonkosten lift, glasverzekering en een aantal gemeentelijke heffingen.

Houd verder ook rekening met de kosten voor privé gebruik van water, energie, inboedelverzekering en (gemeentelijke)belastingen.

De hoogte van de servicekosten is momenteel nog niet bekend.

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Inschrijving

  • Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen.
  • Zodra de verhuur start (prognose 2e kwartaal 2022) dan vul je het online inschrijfformulier volledig in, upload de gevraagde documenten en voltooi de inschrijving.
  • Je ontvangt vervolgens een e-mail met het bericht of je een appartement toegewezen hebt gekregen, en zo ja welk appartement. Dit aanbod kun je accepteren of afwijzen.
  • Wanneer je het aanbod accepteert, heb je een optie op het appartement en ontvang je een huurovereenkomst om te tekenen.
  • Nadat de huurovereenkomst is ondertekend, kun je starten met de voorbereidingen van de verhuizing!
  • Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van de vastgoedmanager MVGM bericht over de definitieve ingangsdatum van het huurcontract.

Na sluiting van de inschrijving worden alle inschrijvingen gecontroleerd op de (inkomens)voorwaarden. Je ontvangt een mail over de toewijzing. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde appartement zijn, wordt er geloot.

De volgende gegevens zijn nodig voor de online inschrijving:

Let op! Altijd het Burgerservicenummer (BSN) en pasfoto afschermen en van kopie bankafschriften alleen de tenaamstelling, het rekeningnummer én bijschrijving van het inkomen laten zien. Andere bij- en afschrijvingen mogen wij niet zien.

  • Een duidelijk leesbare kleurenkopie van een geldig paspoort (nationaal -, buitenlands -, diplomatiek of dienstpaspoort) of geldige identiteitskaart (geen rijbewijs) afgegeven in Nederland of binnen de EU door het bevoegde gezag.

Gebruik hiervoor de app KopieID app (linken naar website) van de Rijksoverheid. Hiermee kun je een kopie maken waarop het BSN en de pasfoto niet zichtbaar zijn.

  • Uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) met adreshistorie. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente waar je nu staat ingeschreven (maximaal 3 maand oud).
  • Verhuurdersverklaring of verklaring van de hypotheekhouder van de huidige woning.
  • Echtscheidingsconvenant (wanneer je gescheiden bent, vanwege extra inkomsten of vaste uitgaven).
  • Kopie bankafschrift waarop huidige huurbetalingen/ hypotheek betalingen zichtbaar zijn (maximaal 12 maanden oud).
  • Eén bankafschrift van de bankrekening waarvan wij de huur automatisch gaan incasseren. Wanneer deze bankrekening dezelfde bankrekening is waarvan de huur/ hypotheek via een automatisch incasso wordt afgeschreven, dan volstaat één bankafschrift.

Wanneer je in loondienst bent:

  • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand) waaruit blijkt dat je een vast contract hebt of een arbeidsovereenkomst hebt van nog minimaal 6 maanden, eventueel aangevuld met een intentieverklaring van je werkgever om het contract daarna te verlengen.
  • Gecertificeerde UWV verklaring zonder Burgerservicenummer (BSN). Met dit document controleren wij je inkomen, werkgever, soort arbeidsovereenkomst e.d.

Deze download je door met je DigiD in te loggen op: Mijn UWV. Zorg ervoor dat bij downloaden het vinkje met Burgerservicenummer (BSN) uitstaat.

Het document is alleen gecertificeerd indien wij de originele onbewerkte PDF ontvangen. Een wijziging in de naam van het document zorgt er al voor dat het geen gecertificeerd document meer is. Een gecertificeerd document herkent u aan de blauwe balk boven het document. Een niet gecertificeerd UVW document accepteren wij niet. Meer uitleg over het juiste document vindt u hier.

  • Laatste loonstrook.
  • Bankafschrift met vermelding van het laatst ontvangen salaris volgens de loonstrook. Andere bij- en afschrijvingen onzichtbaar maken.

Ontvang je een uitkering?

  • Jaaropgave 2020 van de uitkeringsinstantie.
  • Laatste betaalspecificatie van uw uitkering.
  • Bankafschrift met vermelding van het laatst ontvangen uitkering, met uw naam en uw rekeningnummer. Andere bij- en afschrijvingen onzichtbaar maken.
  • Toezeggingsbrief UWV of uitkeringsinstantie met vermelding maximale looptijd van uitkering.

Deze download je door met je DigiD in te loggen op: Mijn UWV. Zorg ervoor dat bij downloaden het vinkje met Burgerservicenummer (BSN) uitstaat.

Het document is alleen gecertificeerd wanneer wij de originele onbewerkte PDF ontvangen. Een wijziging in de naam van het document zorgt er al voor dat het geen gecertificeerd document meer is. Een gecertificeerd document herkent u aan de blauwe balk boven het document. Een niet gecertificeerd UVW document accepteren wij niet. Meer uitleg over het juiste document vind je hier.

Uitkering- en/of pensioengerechtigde:

  • Jaaropgave 2020 van AOW en eventueel pensioen(en).
  • Inkomensverklaring van de Belastingdienst, Je Burgerservicenummer (BSN) onzichtbaar maken.
  • Bankafschrift met alleen de vermelding van de laatste storting van de AOW en indien van toepassing pensioen, met je naam en rekeningnummer.
  • Eigen vermogen: het vrij beschikbare vermogen op een Nederlandse bankrekening middels een kopie dagafschrift.

Voor zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:

  • Accountantsrapporten/jaarrekeningen van het meest recente afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor.
  • Bewijs inschrijving Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand)
  • Kopie laatste aanslag inkomsten-/vennootschapsbelasting
  • Kopie bankafschrift zakelijke rekening (niet ouder dan 1 maand)
  • Kopie bankpas zakelijke rekening

Van zelfstandig ondernemers vragen wij een waarborgsom ter hoogte van 3 maanden huur wanneer je een woning gaat huren.

Inkomsten uit PGB:

Inkomsten uit PGB mogen meetellen als bruto-inkomen.

  • Een verklaring (zonder BSN) van het SVB, Sociale Verzekeringsbank.

 Als je eigenaar van een koopwoning bent:

  • Laatste jaaropgave van de hypotheekverstrekker.
  • De pagina’s van de koopovereenkomst waarop de verkoopprijs, de leverdatum, de passeerdatum en de ontbindende voorwaarden staan (verkoop eigen woning).

Parkeren, opstal en tuin

Ja, elk appartement heeft een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia.

Ja, er is parkeergelegenheid op de begane grond onder het gebouw. Een parkeerplaats kun je separaat huren voor € 68 per maand. Er zullen tevens mogelijkheden komen om je auto elektrisch op te laden.

Er komt een gezamenlijke fietsenstalling voor bewoners

Elk appartement heeft een externe berging op verdieping -1 of begane grond. De berging heeft alleen zwakstroom voor de verlichting.

Toetsing en inkomen

Je kunt een appartement huren als je er zelf in gaat wonen én je na de verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Breda.  Een andere belangrijke voorwaarde is dat je over voldoende inkomen beschikt om de huur te kunnen betalen, nu en in de toekomst. 

Hiervoor gelden inkomensrichtlijnen. Daarnaast is het noodzakelijk dat je geen negatieve BKR-registratie hebt. Onderdeel van de verhuurprocedure die wij uitvoeren is een BKR Credit Check en/of Sanctietoets.

Ga uit van de volgende inkomensrichtlijnen:

  • Minimaal bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en eventuele vaste eindejaarsuitkeringen) van ca. 4 x maandhuurprijs.
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
  • Gepensioneerden: optelsom van AOW en eventueel netto pensioen minimaal 3 x de maandhuurprijs. Eventueel aangevuld met voldoende eigen vermogen om langdurig het tekort op de inkomensrichtlijn aan te kunnen vullen.
  • Zzp’er, zelfstandig ondernemer of DGA:
    • een nettowinst voor belasting aantoonbaar aan de hierboven vermelde inkomensrichtlijn;
    • je bent minimaal een volledig boekjaar aan het ondernemen.
    • Wanneer er niet volledig voldaan wordt aan de inkomenseisen, kan er een waarborgsom worden gevraagd.

Nee, garantstellingen van ouders zijn niet mogelijk.

Nee, dit zijn geen studentenappartementen.

Nee, de studiefinanciering van DUO telt niet mee als inkomen.

Nee, deze inkomsten zijn niet gegarandeerd/vast.

Nee. Als oproepkracht, uitzend- of flexwerker heb je minder zekerheid over je inkomen, je brutoloon kan iedere maand wisselen. Alleen gegarandeerde/vaste inkomsten tellen mee bij het berekenen van de bruto-inkomsten.

Je kunt een uitkering, wanneer dit een gegarandeerd/vast 2e inkomen is optellen bij het gezamenlijke bruto-inkomen.